Over Simon Giaccotto

Eigenaar Viva la Pizza

Viva la Pizza is een idee van Simon Giaccotto. Aan zijn achternaam hoor je al dat er Italiaans bloed door zijn aderen stroomt! Vader Giaccotto komt van Sicilië, om precies te zijn uit Sortino. Een dorp tussen Catania en Siracusa. Het gebrek aan werkgelegenheid bracht hem naar Nederland waar hij zijn gezin stichtte.

Sinds jaar en dag staat het leven van Simon grotendeels in het teken van pizza. Uit interesse bestudeert hij alles wat dit wereldgerecht aan gaat en ontdenkt hij de fijne kneepjes van het pizzaiolo vak. Het onderzoek naar de perfecte pizza leidt uiteindelijk tot de oprichting van pizza cateringbedrijf Viva la Pizza in 2008. 

Inmiddels beperken de activiteiten zich niet meer enkel tot het bakken van pizza’s op locatie. Zo geeft Simon in samenwerking met Robert Verweij van TeesT meerdere malen per jaar een dagcursus pizza bakken, is in 2017 het boek Pizzabijbel van Simon’s hand verschenen. Sinds 2019 is hij ambasadeur van het prestigieuze Italiaanse ovenmerk Moretti (niet te verwarren met het Nederlandse Boretti). In 2020 zag de pizza-webshop Pizzastore.nl het licht. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt voor het bereiden en bakken van pizza’s.

 

Consultancy

Wil je zakelijk aan de slag met pizza maar heb je daar hulp bij nodig? Simon werkt als onafhankelijk consultant voor zowel grote retail bedrijven als kleine zelfstandigen. Het consult kan eenmalig zijn, maar ook uit een langer traject bestaan waarbij jouw personeel getraind wordt door Simon en zijn collega’s.

de Pizzabijbel

Simon is de auteur van het enige in Nederland gemaakte boek over pizza; de Pizzabijbel. In dit boek van meer dan 450 pagina’s geeft hij alle geheimen prijs en deelt hij meer dan 160 recepten. Het boek is overal te koop, waaronder in onze eigen webshop www.pizzastore.nl.

Cursussen

Wil je beter worden in het bakken van pizza’s? Of heb je nog nooit een pizza gebakken en wil je hieraan beginnen? Bespaar jezelf een hoop tijd en leer het van de meester! Boek een klassiekale cursus op www.pizzacursus.nl of ga zelf online aan de slag op www.onlinepizzacursus.nl. In beide gevallen is Simon de docent.