Workshop pizza bakken
Leer in 3 uur tijd de basics over pizza bakken.
- Wil je van Simon Giaccotto (auteur Pizzabijbel) leren hoe een goed pizzadeeg gemaakt moet worden?
- Wil je een constante en hoge kwaliteit pizza’s?
- Wil je dit in een korte tijd leren?
Volg dan deze workshop! Je leert het deeg- en bakproces begrijpen en beheersen, waardoor jouw pizza’s steeds beter en smakelijker worden. We vinden het vooral belangrijk dat je de pizzabodem goed onder controle krijgt.
Wat gaan we behandelen?
- Soorten pizza en stijlen
- Ingrediënten zoals bloem, gist, water en zout
- Pizzadeeg maken, kneden, opbollen en bewaren
- Het maken van een goede pizzabodem met je handen
- Pizza bakken in een elektrische oven thuis
- Het opstoken van de houtoven / steenoven
Voor wie?
Pizza liefhebbers die thuis een hogere en constantere kwaliteit pizza na streven.
Na de pizza workshop kun je zelf recepten beredeneren en pizza’s ontwerpen. Ook komen kneedtechnieken, baktechnieken en soorten ovens aan bod. We bakken in elektrische ovens en houtovens.
Hoe laat?
- De workshops starten om 11:00 en om 15:00
- Een half uur voor aanvang ben je welkom voor Simon’s espresso
- De workshop duurt 2,5 à 3 uur
Wanneer?
De data van de workshop staan op de site van onze partner TeesT. Daar kun je ook je inschrijving doen.
Wat kost het?
De workshop kost € 97,- inclusief BTW, consumpties en pizza.
Waar is het?
De workshop wordt door Simon Giaccotto gegeven in zijn bedrijf Viva la Pizza.
Viva la Pizza
Hoornaar 30
7317 BM Apeldoorn
Meenemen
- Een vrolijk schort
- Je notitieblok
(er opent een nieuw venster naar de website van Teest, onze partner)